AKUPUNKTURA

V Regeneracijskem centru KISIKON je strankam na voljo tudi protibolečinska ambulanta, ki se osredotoča na diagnozo in obvladovanje kronične bolečine. Naše strokovno osebje vam bo z veseljem svetovalo pri ustrezni izbiri interventne, injekcijske ali regenerativne terapije.

Akupunktura je veja tradicionalne kitajske medicine ter kot praksa 3.500 let starejša od tradicionalne zahodne medicine. Deluje tako, da na določene točke na telesu uporablja igle, toploto in pritisk. Teorija pravi, da poživitev teh točk sprošča ali preusmerja naravno telesno energijo, ker bolezen in bolečina izvirata iz blokad ali neravnovesij te življenjske sile.


Koristi

Akupunktura se uporablja predvsem za lajšanje nelagodja, povezanega z različnimi boleznimi in stanji, vključno s kemoterapijo in pooperativno slabostjo, zobnimi bolečinami, glavoboli, porodnimi bolečinami, bolečinami v križu in vratu, osteoartritisom, menstrualnimi krči in boleznimi dihal.


Postopek

Akupunkturne točke se nahajajo na vseh delih telesa. Včasih so ustrezne točke daleč od območja vaše bolečine.

• Vstavljanje igle: Akupunkturne igle se vstavijo v različne globine na strateških točkah telesa. Igle so zelo tanke, zato vstavljanje običajno povzroča malo nelagodja, vendar jih ljudje pogosto sploh ne čutijo. Pri običajnem zdravljenju se uporablja od 5 do 20 igel. Ko igla doseže pravilno globino, lahko občutite blag boleč občutek.
• Manipulacija z iglami: Akupunkturist lahko po namestitvi nežno premika ali vrti igle ali na igle nanese toploto ali blage električne impulze.
• Odstranjevanje igel: V večini primerov igle ostanejo na mestu 10 do 20 minut, medtem ko vi mirno ležite in se sprostite. Pri odstranjevanju igel običajno ljudje ne občutijo nelagodja.


Rezultati

Koristi akupunkture je včasih težko izmeriti, vendar je mnogim ljudem v pomoč kot sredstvo za nadzor različnih bolečih stanj ali ohranjanje splošnega dobrega počutja.

Mnogi ljudje se po akupunkturni terapiji počutijo sproščeno, medtem ko nekateri ne zaznajo nobenega posebnega odziva. Če se simptomi v nekaj tednih ne začnejo izboljševati, akupunktura morda ne bo prava za vas.