ESTETSKE STORITVE

Verjamemo, da so leta le številka, skrb zase pa odraz ljubezni do samih sebe, ki se odraža v vaši zunanji lepoti in samozavesti. V Regeneracijskem centru KISIKON vam ponujamo estetske storitve, ki jih izvajamo v sodelovanju z Medicinskim centrom Paracelzus. Posvečamo se predvsem neinvazivnim metodam pomlajevanja, ki ohranjajo mladosten videz kože in poudarijo vašo naravno lepoto.

Botoks

Botoks je beljakovina iz botulinskega toksina, ki jo proizvaja bakterija Clostridium botulinum. To je isti toksin, ki povzroča botulizem. Botoks oslabi ali ohromi mišice, v majhnih odmerkih pa lahko zmanjša kožne gube in pomaga pri zdravljenju nekaterih zdravstvenih stanj.


Delovanje in kozmetična uporaba

Botoks je nevrotoksin, ki usmerjeno deluje na živčni sistem in moti signalne poti, ki spodbujajo krčenje mišice. Posledica tega delovanja je začasna paraliza mišic.
Da bi se katerakoli mišica skrčila, živci na stičišču živčnih končičev z mišičnimi celicami sprostijo kemični sel acetilholin. Ta se veže na receptorje na mišičnih celicah in povzroči krčenje ali skrajšanje celic. Injiciranje botoksa prepreči sproščanje acetilholina, ki ustavi krčenje mišičnih celic. Botoks pomaga mišicam, da postanejo manj toge. Botoks se primarno uporablja za zmanjšanje pojavnosti obraznih gub. Njegovi učinki so začasni in odvisno od zdravljenja trajajo od 3 do 12 mesecev.


Najpogostejša mesta za injiciranje botoksa so na naslednjih predelih obraza:

 • gube med obrvmi,
 • glabelarne črte na čelu,
 • gube okoli oči,
 • gube na vogalih ust,
 • koža na bradi.


Postopek posega in okrevanje

Injiciranje botoksa se izvaja brez anestezije in traja le nekaj minut. Običajno traja 7 do 14 dni, da začne polnilo delovati.
Priporočamo, da se vsaj 1 teden pred postopkom izognete pitju alkohola, vsaj 2 tedna pred zdravljenjem pa prenehate jemati aspirin in protivnetna zdravila, da preprečite nastanek modric.
Pomembno je upoštevati, da se 24 ur po zdravljenju izogibate drgnjenju mesta injiciranja, da ne boste širili botoksa na drugo področje, ter da po zdravljenju ostanete budni vsaj še 4 ure in v tem času opustite telesno aktivnost.


Trajanje rezultatov

Učinki botoksa bodo trajali od 3 do 6 mesecev. Ko se delovanje mišic počasi vrača, se linije in gube začnejo znova pojavljati in jih je treba ponovno zdraviti. Linije in gube so sčasoma pogosto manj vidne, ker se mišice krčijo.


Tveganja in neželeni učinki

Ljudje na splošno dobro prenašajo injekcije botoksa, neželeni učinki pa so redki. Glede na razlog za injekcije in odziv osebe pa lahko botulinski toksin povzroči nekatere neželene učinke, kot so suho oko po kozmetični uporabi, vznemirjen želodec, blage bolečine, otekline ali podplutbe, glavobol, začasna neželena šibkost v bližnjih mišicah.

Dermalna polnila

Dermalna polnila so gelu podobne snovi, ki jih vbrizgamo pod kožo, da obnovimo izgubljeni volumen, poskrbijo za gladke linije in zmehčane gube ali okrepijo konture obraza. Več kot milijon moških in žensk se vsako leto odloči za to priljubljeno zdravljenje pomlajevanja obraza, ki je lahko stroškovno učinkovit način, da izgledajo mlajši brez operacij ali invazivnih posegov.

Koristi tretmajev z dermalnimi polnili

Dermalna polnila so lahko v veliko pomoč pri tistih z zgodnjimi znaki staranja ali kot del operacije pomlajevanja obraza z dodano vrednostjo.

Z minimalno invazivnimi pomlajevalnimi postopki, kot so polnila mehkih tkiv, ne moremo doseči enakih rezultatov, lahko pa pripomorejo k odlašanju časa, ko postane premislek o liftingu obraza primeren. Dermalna polnila so učinkovita za začasno zdravljenje znakov staranja na obrazu, za dolgoročne rezultate so potrebna stalna zdravljenja.


Tretmaji z dermalnimi polnili lahko:

 • poveča debelino in povzroči polnost tankih ustnic;
 • izboljša plitke konture;
 • zmehča obrazne gubice in gube;
 • izboljša videz obraznih vdolbinic;
 • rekonstruira konturne deformacije na obrazu;
 • zmanjša ali odstrani podočnjake.

Postopek posega in okrevanje

Pred začetnim zdravljenjem se boste posvetovali s kozmetičnim kirurgom, ki bo ocenil vaše zaskrbljujoče področje na obrazu in pregledal vašo zdravstveno zgodovino.

Tik pred dejanskim zdravljenjem področje za poseg temeljito očistimo. Morda boste prejeli tudi lokalni anestetik, ki bo zmanjšal nelagodje med zdravljenjem in po njem.
Kozmetični kirurg vam bo nato vbrizgal natančno količino polnila pod kožo.

Čas okrevanja se razlikuje za vsakega bolnika in za vsako vrsto vbrizganega polnila. Večino dejavnosti lahko nadaljujete takoj, vendar je priporočljivo, da se 48 ur po posegu izogibate napornejšim fizičnim aktivnostim.


Trajanje učinkov

Trajanje učinkov je odvisno od vrste uporabljenega polnila, strukture kože, načina življenja, starosti, mesta vnosa polnila in tehnike vbrizgavanja. Vrsto preparata izberemo na podlagi globine gube, od česar zavisi tudi obstojnost rezultatov, ki je običajno med 6 in 12 meseci, lahko pa trajajo dlje.


Tveganja in stranski učinki

V Regeneracijskem centru Kisikon uporabljamo preverjena dermalna polnila, ki so začasna in razgradljiva, zato le redko povzročijo komplikacije, ki pa se v redkih primerih lahko pojavijo v obliki podplutb in oteklin, redkeje trdovratnejše zatrdline in vozliči. Da bi se izognili morebitnim komplikacijam obravnavana mesta po posegu hladimo.

Pomlajevanje s trombocitno plazmo (PRP)

Pomlajevanje s trombocitno plazmo (PRP – platelet rich plasma) je inovativna metoda, pri kateri vaše lastne celice izboljšajo strukturo kože, poskrbijo za obnovo elastina in kolagenskih vlaken v koži.


Koristi

Metoda pomlajevanja s trombocitno plazmo je primerna za izboljšanje kože na rokah, obrazu, vratu, dekolteju, nadlahteh, stegnih, na povešenih delih telesa, za zmanjševanje brazgotin po aknah, zmanjševanje pigmentacije ali blaženje gub. Koža pridobi volumen, izboljšajo se njena elastičnost, barva in debelina, zmanjšajo se pore ter pigmentacija.


Postopek posega in okrevanje

Poseg pomlajevanja s trombocitno plazmo traja 60 minut, med postopkom pa ne potrebujete lokalne anestezije. V procesu pridobivanja plazme odvzamemo 10-20 ml krvi, kar je podobno kot pri običajnem odvzemu krvi. V posebnem centrifugalnem postopku ločimo krvne celice od plazme in trombocitov, nato plazmo v kateri so koncentrirani trombociti s tanko iglico vbrizgamo nazaj v kožo. Ker telesu vbrizgavamo lastne snovi, telo pri metodi PRP ne deluje zavrnitveno.

Po posegu se lahko pojavita rahla rdečica in zabuhlost, ki praviloma izgineta v nekaj urah, popolnoma pa v nekaj dneh. Priporočamo, da prve dni področja terapije hladite z mrzlimi obkladki.


Trajanje učinkov

Za število priporočenih terapij vedno pristopamo individualno, saj je odvisno od številnih dejavnikov, kot so starost posameznika, stanja kože in odzivnosti na terapijo.

Nekirurški lifting

Nekirurški lifting ali pelleve je popolnoma neinvazivna in nežna terapija za pomlajevanje kože na obrazu, dekolteju ter vratu. Radiofrekvenčna tehnologija temelji na varnem in nebolečem segrevanju globljih plasti kože, ki pri tem ne poškoduje povrhnjice, zato je primerna za moške in ženske vseh starosti ter za vse tipe kože.


Koristi

Z nekirurškim liftingom koži povrnemo napetost in gladkost, prav tako pa izgine ohlapnost. Pelleve lahko kombiniramo z drugimi metodami kot so mezoterapija, microneedling, botoks in dermalna polnila.


Postopek posega in okrevanje

Metoda nekirurškega liftinga je neboleča, med terapijo pa boste občutili le toploto na predelu, kjer se radiofrekvenčna terapija izvaja.

S pomočjo radiofrekvenčne energije segrevamo globoke plasti kože, kar povzroča krčenje kolagena in vzpodbudi tvorbo novega kolagena v koži. Metoda je učinkovita za odpravljanje gub na čelu in med obrvmi, nazolabialnih gub, gub okrog ust in oči, viseče kože pod brado ter vidnih znakov utrujenosti.


Trajanje učinkov

Učinki nekirurškega liftinga so vidni takoj, končni rezultati terapije pa so lahko vidni tudi več let.

Mezoterapija

Zdrav videz kože povezujemo z mehko in navlaženo kožo, ki ima enakomeren ten. Njen mladosten videz lahko dosežemo z izboljšano elastičnostjo, gladko teksturo in zglajenimi obraznimi linijami. Mezoterapija je eden izmed učinkovitih estetskih postopkov za regeneracijo kože.


Koristi

Mezoterapija je estetski postopek, ki je povsem naraven in izredno učinkovit, saj kožo regenerira in navlaži. Priporočamo jo v primeru utrujenega izgleda kože, izgube sijaja in tona, ob pojavu ohlapnosti ali posledic škodljive izpostavljenosti soncu, kajenja ter sprememb v delovanju hormonov. Mezoterapija spodbuja nastanek kolagena in globinsko vlaži, spodbuja njeno elastičnost, z redno uporabo pa izginjajo tudi površinske gubice. Primerna je tudi za zdravljenje izpadanja las.


Postopek posega in okrevanje

Postopek mezoterapije se izvaja z vbrizgavanjem zdravilne tekočine s pomočjo izredno tanke iglice. Sestavine zdravilne učinkovine so bioidentične vaši koži, zato je ne dražijo in ne povzročijo posebnih stranskih učinkov.

Število posegov določimo individualno po pregledu in oceni stanja vaše kože. Po posegu lahko takoj nadaljujete s svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi in se vrnete na delo. Priporočamo hlajenje mesta vboda.


Trajanje učinkov

Učinek mezoterapije traja do 9 mesecev.

Kemični piling

Kemični piling je najstarejša metoda za pomlajevanje in izboljšanje videza kože obraza in telesa, ki so jo uporabljali že v antiki. Ker se naravni videz obnavljanja kože z leti spreminja in upočasnjuje je tretma s kemičnim pilingom priporočljiv za spodbuditev rasti novih kožnih celic.


Koristi

Kemični piling deluje tako, da spodbuja nastajanje novih kožnih celic, zaradi česar se izboljšata struktura in površina kože, odpravljene so sončne in starostne pege ter druge vrste neenakomerne hiperpigmentacije.


Postopek posega in okrevanje

Na izbrano mesto na koži obraza nanesemo raztopino organske kisline, da odstranimo poškodovano povrhnjico. Kako globoko bo kemični piling deloval je odvisno od vrste kisline, njene koncentracije, časa stika s kožo, števila slojev in značilnosti kože.

Kemični piling se ne izvaja v poletnem času, saj je po terapiji strogo odsvetovano izpostavljanje soncu. Prav tako vam svetujemo pred in po kemičnem pilingu uporabo kakovostne kreme za zaščito pred UV žarki.


Trajanje učinkov

Po kemičnem pilingu pride do obnavljanja epidermisa in izboljšanja arhitekture dermisa, zaradi povečane biosinteze kolagena in hialuronske kisline. Učinek tretmaja je odvisen od dosežene globine pilinga.

PRX terapija

PRX tretma za biorevitalizacijo obraza in telesa zagotovi globoko in takojšnjo hidracijo, ki napne kožo in s svojim blagim piling učinkom posvetli kožo ter ji povrne naraven sijaj.


Koristi

Pomlajevalni tretma z globinskim pilingom PRX ohranja značilnost sveže in zdrave kože, ki bo že po prvem obisku izgledala bolj čvrsta in sijoča. Popolnoma neboleča metoda brez uporabe igel ne pušča vidnih posledic ter zagotavlja izjemne pomlajevalne učinke.


Postopek posega in okrevanje

Neinvazivna metoda pomlajevanja s pilingom PRX intenzivno vlaži kožo globoko v povrhnjico in spodbudi naraven proces globinske regeneracije.
Dermatovenerologinja vam bo svetovala protokol in število potrebnih tretmajev glede na pričakovani rezultat, estetske potrebe in tip kože. Postopek aplikacije gela traja 10 – 15 min in je popolnoma neboleč, saj se ne izvede z injiciranjem v kožo, temveč se nanaša s posebno tehniko masiranja, ki omogoča koži, da se učvrsti in napne. Okrevanje po tretmaju ni potrebno.


Trajanje učinkov

Prvi učinek je viden takoj po tretmaju, za vzdrževanje stanja in dolgoročnejše rezultate pa je priporočljiva tudi nega doma.