INTRAVENOZNE TERAPIJE

Stres sodobnega življenja lahko zmanjša imunski sistem in splošno dobro počutje. Čeprav sam stres ne povzroči prehlada, pa lahko oslabi imunski sistem, zaradi česar smo bolj dovzetni za okužbe in bolezni.
Idealno dopolnilo regeneraciji predstavljajo tudi intravenozne terapije, ki jih izvaja za Regeneracijski center KISIKON Medicinski center Paracelzus, PE Ljubljana.

Intravenozna terapija je hranilna infuzija, ki omogoči hiter in učinkovit način vnosa hranil, vitaminov, mineralov in antioksidantov v telo. Tekočina, ki vsebuje vitamine, aminokisline in minerale se dovaja z injekcijo neposredno v krvni obtok in se uporablja za odpravo pomanjkanja znotraj celičnih hranil. V Regeneracijskem centru KISIKON so vam na voljo intravenozni tretmaji, ki jih lahko vršimo posamezno ali kombiniramo v celostni protokol zdravljenja, kjer delujejo sinergijsko glede na vaše individualne potrebe.

Intravenozna terapija z vitaminom C

Višji odmerki vitamina C so lahko še posebej koristni, če je vaše telo pod stresom kot običajno ali če ste prekomerno utrujeni. Imunski sistem s pomočjo vitamina C omogoča telesu boljši boj proti akutnim ali kroničnim vnetjem, virusnim in bakterijskim okužbam. Vitamin C se lahko uporablja tudi kot postkirurška nega ali za zdravljenje poškodb kože zaradi sonca.

Myers’ koktajl

Intravenozna terapija s kombinacijo vitaminov in mineralov, kot so magnezij, kalcij, B in C vitamini, je namenjena za širše področje težav. Myers’ koktajl učinkuje proti napadom astme, migrenam, izčrpanosti, fibromialgiji, akutnim mišičnim krčem, vnetju zgornjih dihal, kroničnemu sinusitisu, alergičnemu rinitisu, kardio-vaskularnim boleznim in drugim obolenjem.

Pogostost zdravljenja

Zdravnik in bolnik se odločita, kateri načrt zdravljenja bo najbolj ustrezen in koristen za bolnika. Ne glede na pogostost, odmerek ali kombinacijo sestavin je možnost intravenozne terapije s hranili prilagodljiva glede na bolnikove potrebe.