KORISTI REGENERACIJSKIH SEANS


Regeneracijskim seansam zaupajo tako zdravstveni delavci kot alternativna medicina in velnes. Te vrste seans uporabljajo klasične metode zdravljenja v kombinaciji z regeneracijskimi seansami za lajšanje številnih bolezni in poškodb; od odprtih ran in opeklin do nekaterih vrst zastrupitev in težav s cirkulacijo. Na splošno lahko definiramo troje terapevtskih polj:
– Zdravje
– Lepota in dobro počutje
– Vrhunski in rekreativni šport

Regeneracijske seanse ponujajo veliko koristi obolelim in tudi zdravim osebam.
Naj naštejemo samo nekaj izmed njih:
– povečujejo pretok krvi po celotnem telesu,
– pomagajo pri tvorbi novega vezivnega tkiva in kožnih celic,
– krepijo imunski sistem telesa,
– prispevajo k dolgoživosti.

KISIK POMAGA PRI REGENERACIJI


Pretok krvi je izjemnega pomena za vaše splošno zdravje, saj telo nenehno “poganja” krvne celice, minerale in toksine po telesu. V zdravem telesu dober pretok ranam in poškodbam dostavlja potreben kisik in odstranjuje toksine. Ko pa ta pretok ni ustrezen, se telo polni s toksini. Posledično prihaja do oteklin in bolečin v mišicah. Ena bistvenih prednosti regeneracijskih seans je povečanje pretoka krvi po telesu. To pripomore k pospešitvi zdravljenja in pomlajevanja. Izboljšuje tudi splošno zdravje in počutje, saj zagotavljajo, da kisik in minerali prihajajo v vse dele telesa.

Telo nahranijo s kisikom

Regeneracijske seanse omogočajo, da se telo napolni s kisikom. V normalnih okoliščinah morajo rdeče krvne celice prenašati kisik po telesu. Pri regenerativnih seansah zračni tlak v komori omogoča, da pljuča absorbirajo veliko več kisika kot običajno, ta pa se nato absorbira v vse telesne tekočine po celotnem telesu.

Pospešujejo krvni pretok

Zaradi okolja pod pritiskom se vam bo pretok krvi naravno povečal. Vaša kri prenaša kisik po telesu, zato je pomembno, da imate stalen pretok krvi, ki vam omogoča ohranjati zdravje, se boriti proti ranam in drugim težavam s katerimi se sooča vaše telo. Osebe, ki so utrpele poškodbe glave, npr. možgansko kap, regenerativne seanse pomagajo, da zvišajo pretok krvi in kisika v možgane. Regenerativne seanse lahko pomagajo tudi povečati pretok krvi pri osebah s sladkorno boleznijo.

LAHKO POMAGA PRI NASTAJANJU NOVEGA KOLAGENA V TELESU


Regeneracijske seanse pomagajo pri tvorbi novega kolagena. To pomeni, da lahko regeneracijske seanse pomagajo pri regeneraciji kožnih celic, vezivnega tkiva in krvnih žil, kar je izjemnega pomena za vse, ki trpijo za odprtimi ranami, poškodbami, opeklinami in kožnimi presadki.

Kisik pomaga celicam, da se hitreje regenerirajo

Telo zaceli odprto rano ali opekline z regeneracijo vezivnega tkiva in kožnih celic. Celice se obnavljajo tako, da se vedno znova delijo, da pravilno zacelijo območje. Regeneracija celic lahko traja nekaj časa, vendar obstajajo načini, s katerimi lahko postopek pospešite.
Regeneracijske seanse preplavijo telo s kisikom in mu pomagajo, da deluje hitreje ter se pozdravi. Ko vaše mišice in tkivo absorbirajo kisik, se lahko učinkoviteje regenerirajo.

Krepi imunski sistem


Regeneracijske seanse pomagajo pri krepitvi imunskega sistema. K temu prispeva na več načinov:

Izboljšajo delovanje belih krvnih celic

Levkociti so celice zadolžene za boj proti virusom, okužbam in boleznim, ki lahko napadajo vaše telo. Z njimi se borijo od trenutka, ko bakterije ali virusi vstopijo v vaše telo. Regeneracijske seanse izboljšajo delovanje levkocitov tako, da spodbudijo kostni mozeg k povečanju proizvodnje levkocitov, in drugič, da izboljšajo cirkulacijo, tako da levkociti veliko hitreje potujejo skozi telo.

Delujejo razstrupljevalno

Če telesu primanjkuje kisika, se začnejo procesi, ki vodijo do obolenj, kot so infekcije ter odmiranje tkiva ali celo oboje hkrati. Ker se telo med seanso oskrbuje s čistim kisikom, s tem preprečimo prej omenjeno stanje.

Oteklina je običajno kopičenje toksinov. Regeneracijske seanse pomagajo izboljšati cirkulacijo, kar preprosto pomeni, da bodo toksine odstranile iz prizadetega območja do točke izstopa iz telesa.

Regeneracijske seanse lahko telesu pomagajo tudi v boju proti zastrupitvi z ogljikovim monoksidom, tako da telo napolnijo z ustreznimi koncentracijami kisika, potrebnimi za preživetje. Ko se nekdo zastrupi z monoksidom, se kisik v njegovem telesu nadomesti z ogljikovim monoksidom. Pomembno je, da lahko bolnik obnovi raven kisika, da bi se lahko boril proti strupu.

KISIKON Krio body seanse

Krio body seanse varno znižujejo telesno temperaturo in hkrati povečujejo zalogo endorfinov, adrenalina in kisika.
Prednosti redne krio seanse so številne.


Pomaga pri oblikovanju telesa

V eni sami seansi telo porabi od 500 do 800 kcal


Krio seanse so odlična pomoč pri oblikovanju telesa (na eni sami seansi “izgori” tudi do 800 kcal), gladi kožo in povečuje njeno elastičnost, krepi lase in nohte ter spodbuja nastanek kolagena.

Deluje pomlajevalno

Redne seanse razstrupljajo kožo in podpirajo celično regeneracijo


Manj znana prednost Krio body seans je pomlajevalni učinek za ohlapno in zrelo kožo. Poznamo štiri načine, kako lahko krioterapija koristi proti staranju kože ter upočasni starikavi videz drobnih linij, obrvi, gub na čelu in poglabljanju nazolabijskih gub.

Povečana proizvodnja kolagena je ključ do mladostne kože, ki pa se s staranjem izčrpa. Redne seanse razstrupljajo kožo in jo dopolnjujejo z naravnimi hranilnimi snovmi in minerali. Seanse podpirajo celično regeneracijo, tj. hitro nadomeščanje odmrlih celic z novimi, in zato upočasnijo nastajanje ali poglabljanje gub. Nega pomaga tudi zmanjšati maščobne obloge na predelu obraza, zategniti povešena lica, kožo na vratu in področju brade.

Pomaga pri odpravi depresije in tesnobe

Osrečimo se na hiter in učinkovit način


Izpostavljenost ultra hladnim temperaturam med Krio body seanso povzroči fiziološke hormonske odzive. “Srečni” hormoni, kot so adrenalin, noradrenalin in endorfini, preplavijo sistem in negativni vpliv povišane ravni kortizola (hormona, ki povzroča stres) se znatno zmanjša. Počutimo se evforične, saj se možgani sprostijo iz ohromljivega primeža kortizola. Uživajo v občutkih sprostitve, dviga razpoloženja, izboljšanju spomina, novo pridobljeni energiji in izboljšanem spanju.

Krio body seanse za športnike

Hitra regeneracija je ključ do večje vzdržljivosti


Športniki so bili eni izmed prvih ljubiteljev Krio body seans. Profesionalni športniki, vse več pa tudi rekreativci jih uporabljajo za hitro olajšanje napora, bolečin in drugih simptomov, povezanih z vadbo. Le nekaj minut, preživetih v komori za Krio body po vadbi, jim pomaga, da si istega dne opomorejo med enim in drugim treningom. Prednosti Krio body seans po vadbi vključujejo:
• lajšanje bolečine v mišicah z zapoznelim začetkom (DOMS),
• obnova funkcionalne sposobnosti mišic po naporni vadbi,
• znižanje osnovne telesne temperature po podaljšanih treningih,
• pospešeno razstrupljanje in popravilo celičnih poškodb po vadbi,
• povečan krvni obtok, kar ima za posledico povečano hitrost presnove,
• hitro sproščanje adrenalina, ki spodbuja občutek dobrega počutja in obnavlja motivacijo za ohranjanje naloge z režimom vadbe.

KISIKON regeneracijski center nudi gostom storitve za izboljšanje počutja, hitrejšo regeneracijo in lepši izgled. Naše osebje vam bo skozi seanse pomagalo, da se boste počutili odlično, se boste radi vračali nazaj in tako prispevali k izboljšanemu počutju.


Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@kisikon.si

ali pa pokličite na številko +386 41 713 120


Vabimo vas, da si ogledate celotno storitev KISIKON regeneracijskega centra. Kombinacija osebno prilagojene oksigenacijske seanse pod pritiskom s PEMP (pulzirajočim elektromagnetnim poljem) in Krio body seanse, vam bodo ob svetovanju naše prehranske strokovnjakinje zagotavljale doseganje vaših ciljev s področja regeneracije in dobrega počutja.